"Am reuşit să aducem mai mulţi bani pentru investiţiile din industria de apărare. Prin suplimentarea bugetului Ministerului Economiei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, această Hotărâre de Guvern revitalizează acest sector deosebit de important. Ministerul Economiei gestionează un domeniu economic strategic - menit să susţină efortul ţării noastre prin furnizarea de produse şi servicii pentru Forţele Sistemului Naţional de Apărare", a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.
Guvernul României a alocat suplimentar în bugetul Ministerului Economiei suma totală de 25 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia sa prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022. Această sumă va asigura finanţarea activităţilor necesare a fi îndeplinite în perioada următoare. Totodată va asigura, ca măsură de sprijin financiar, păstrarea locurilor de muncă, menţinerea în circuitul productiv a specialiştilor în domeniu şi satisfacerea cerinţelor Forţelor Sistemului Naţional de Apărare.
"Prin această decizie reuşim să asigurăm toate condiţiile specifice necesare pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin participarea Armatei Române, cu forţe în teatrele de operaţii şi la misiunile de menţinere a păcii, alături de forţele NATO şi cele ale Uniunii Europene, dar şi menţinerea capabilităţilor naţionale necesare, în situaţii de criză sau conflict, pentru structurile de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională", a concluzionat ministrul Economiei, Florin Spătaru.
Bani de chirie pentru poliţişti. Proiect adoptat miercuri de Senat
Poliţistul poate beneficia de compensaţie pentru chirie, atunci când locuinţa închiriată se află în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea, potrivit unui proiect care are ca obiect de reglementare modificarea art. 31 alin. (1) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, adoptat miercuri de Senat.
Proiectul, iniţiat de parlamentari PNL, PSD şi UDMR şi AUR, a fost adoptat cu un amendament care prevede că "Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie pentru chirie de până la 50% din salariul de bază, atunci când locuinţa închiriată se află în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea profesională sau pe o rază de până la 70 de kilometri în jurul acesteia".
În expunerea de motive se precizează că poliţiştii vor putea închiria, astfel, şi locuinţe în oraşe mai mici, limitrofe, unde preţul chiriilor este diminuat. "De asemenea, s-ar rezolva şi problema des întâlnită în localităţile de frontieră sau localităţile izolate. Totodată, s-ar produce astfel alinierea cu legislaţia aplicată poliţiştilor de penitenciare, care beneficiază de această reglementare de decontare a chiriei".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.