”Masa salarială a crescut foarte mult în ultimii doi ani prin transferarea contribuțiilor, iar colectarea s-a îmbunătățit cu 35%. Avem proiectat ca bugetul de pensii să fie chiar pe excedent pe care ni-l dorim să-l folosim în 2020 pentru creșterea la 1.775 de lei a punctului de pensie. Părinții și bunicii noștri merită acest lucru”, a declarat Marius Budăi.
El susține că majorarea este sustenabilă în condițiile în care numărul persoanelor active în câmpul muncii a crescut. ”Nu mai avem angajați mai puțini decât pensionari. În Revisal sunt trecut 6.300.000 contracte de muncă pentru 5,3 milioane de salariați, fără angajații din sectorul public. Cu aceștia, suntem undeva la 7 milioane de salariați”, a spus ministrul.
Citește și: Bani în plus. Pensionarii care pot cumula venituri. Cine plătește impozit
Totodată, ministrul Muncii a precizat că este exclusă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani înainte anul 2030-2035. Budăi a spus că au existat discuții pe această temă cu oficiali europeni, dar s-a decis ca vârsta de pensioanare să rămână la 65 de ani în condițiile în care speranța de viață este cu 7-8 ani mai redusă decât țările dezvoltate din vestul Uniunii Europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.