Astfel, Finanţele au atras 923,9 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 87 de luni, la un randament mediu de 3,04%, şi 400 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont pe 6 luni, la un randament de 2,32%.
Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.
Cîțu: IMM Invest este cel mai de succes program
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna noiembrie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 de miliarde de lei, din care 800 milioane prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 3,7 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.
La acestea se poate adăuga suma de 555 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.
Suma, uşor sub cea din octombrie (5,06 miliarde lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.
Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, MFP a programat în data de 2 noiembrie o emisiune de certificate cu discont în sumă de 400 milioane de lei, cu scadenţa în 3 noiembrie 2021 şi în data de 9 noiembrie o alta, tot de 400 milioane de lei, cu scadenţa în 12 mai 2021.
De asemenea, pe parcursul lunii vor avea loc şapte emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,7 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (555 milioane de lei în total). Emisiunile vor fi de 800 de milioane de lei (două emisiuni), 600 milioane de lei (o emisiune), 500 milioane de lei (o emisiune), 400 de milioane de lei (o emisiune) şi 300 de milioane de lei (două emisiuni).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.