Publicitate
Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 4,659 milioane de lei.
Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.
Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna ianuarie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,7 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 645 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.
Suma totală, de 5,345 de miliarde de lei, este cu 315 milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în decembrie, de 5,03 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.
Citește și Mugur Isărescu: O să spuneți că iar ține guvernatorul cu băncile
Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a anunțat ce se întâmplă cu banii românilor în 2023, în contextul în care prețurile și ratele la credite au continuat să crească, la începutul anului....
Citește și Ministerul Finanţelor a atras, marţi, 75 de milioane de lei de la bănci. Unde merg banii
Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 405 milioane de lei. Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna ianuarie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,7 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 645 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni....
Citește și Viitorul lumii, descris de Nouriel Roubini. ”Dr. Apocalipsă” nu se dezminte
Băncile centrale, explică expertul, nu pot amortiza o criză a datoriilor fără a reduce ratele dobânzilor, ceea ce ar putea agrava inflația. Acest impas ar putea lovi economia globală cu "mama tuturor crizelor stagflaționiste", un dezastru financiar care implică un șomaj ridicat, o inflație ridicată și, în SUA, o prăbușire abruptă a pieței bursiere, a avertizat Roubini.
Omul care a prevăzut recesiunea din 2008 și este cunoscut, pe Wall Street, pentru previziunile sale catastrofale, a declarat că acest tip de dezastru inflaționist este inevitabil în acest moment. El a atras atenția că această situație s-ar putea prelungi ...
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.