Prin urmare, participația SoftBank la capitalul WeWork va crește de la 29%, în prezent, la 80%, dar grupul nipon ”nu va controla majoritatea drepturilor de vot la reuniunile consiliului de administrație”. În comunicatul dat publicității în acest sens nu se precizează, totuși, care va fi repartizarea acestor drepturi.
”WeWork va fi partenerul SoftBank”, menținează textul. Potrivit presei occidentale, planul SoftBank, proprietate a miliardarului japonez Masayoshi Son, implică plecarea definitivă de la conducerea WeWork a tuturor celor care au făcut parte din echipa fostului director general, Adam Neumann, a cărei atitudine extravangantă a șocat mediul de afaceri și i-a îndepărtat pe investitori.
”SoftBank este ferm convinsă că piața spațiilor de muncă este în plină transformare, o transformare radicală. Iar WeWork reprezintă avangarda acestei revoluții. Nu este nimic ieșit din comun ca principalii pionieri în tehnologii să se confrunte cu probleme de creștere similare celor cărora WeWork trebuie să le facă față”, a justificat Masayoshi Son, fondatorul SoftBank, decizia de a salva compania.
Citește și Vreau să fiu TRILIONAR! Dorințele unui om de afaceri mai deosebit
În opinia analiștilor, salvarea WeWork ilustrează dificultățile unei întreprinderi care a privit prea rapid în viitor, încurajată de investitori dornici să-și asigure un loc cu greutate în noua economie a lumii. Dar, ca și Uber și Lyft, în ultimele luni s-au multiplicat semnele de întrebare privind capacitatea WeWork de a rămâne rentabilă și de a face față unei încetiniri a actualei economii mondiale, unde sectorul imobiliar este, de regulă, cel mai afectat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.