Publicitate
Potrivit surselor, conglomeratul Reliance Industries lucrează cu un consilier pentru a evalua o posibilă ofertă pentru T-Mobile Netherlands BV, adăugând că Deutsche Telekom ar fi interesat să obţină aproximativ cinci miliarde de euro în eventualitatea unei vânzări. Sursele au precizat însă că deocamdată nu a fost luată o decizie finală şi nu există certitudinea că Reliance va înainta o ofertă oficială.
Bloomberg a informat anterior că Deutsche Telekom lucrează cu Morgan Stanley pentru vânzarea afacerilor sale din Olanda, operaţiuni care au atras interesul unor importante fonduri de investiţi precum Apax Partners, Apollo Global Management Inc., BC Partners, Providence Equity Partners şi Warburg Pincus.
Fondurile de investiţii sunt interesate de active precum subsidiara din Olanda a Deutsche Telekom dacă pot obţine controlul asupra infrastructurilor care stau la baza reţelelor de telecomunicaţii, care oferă randamente stabile pe termen lung. De exemplu, în luna mai a acestui an grupul olandez de telecomunicaţii Royal KPN NV a anunţat că a respins o ofertă nesolicitată de preluare venită din partea fodurilor de investiţii EQT AB şi Stonepeak Infrastructure Partners.
Conglomeratul Reliance Industries este cea mai mare companie din India, în funcţie de valoarea de piaţă, cu operaţiuni în diverse domenii precum rafinarea de petrol, petrochimie, retail şi telecomunicaţii. O tranzacţie cu privire la T-Mobile Netherlands BV ar reprezenta o rară achiziţie în Europa făcută de Reliance Industries în contextul în care Ambani vrea să îşi transforme grupul dintr-un conglomerat concentrat pe vechea economie într-un gigant în domeniul tehnologiei şi comerţului electronic.
Citește și Combinatul siderurgic de la Galați, rezultate excelente în trimestrul doi
Deutsche Telekom a intrat pe piaţa de telefonie mobilă din Olanda în 2000, după ce a achiziţionat o participaţie la un joint venture între SA and Tele Danmark. În 2003, după ce a preluat şi restul acţiunilor, grupul german a schimbat denumirea companiei în T-Mobile Netherlands. În 2019, T-Mobile Netherlands a fuzionat cu operaţiunile din Olanda ale grupului suedez Tele2 AB pentru a da naştere unuia din cei mai mari operatori de telefonie mobilă din Olanda.
Deutsche Telekom este prezentă pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. La data de 28 iulie 2021, Comisia Europeană (CE) a aprobat, condiţionat, acordul anunţat la 9 noiembrie 2020 între OTE şi Orange România pentru vânzarea pachetului de acţiuni de 54% pe care OTE îl deţine în Telekom Romania Communications SA ("TKR").
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.