Incidentul a avut loc cu ocazia intervenției din 2018 pentru salvarea unui grup de elevi care au rămas blocați într-o peșteră după ce calea de acces s-a inundat.
Speologul și scafandrul britanic Vernon Unsworth l-a dat în judecată pe miliardar după ce acesta a postat pe Twitter un mesaj în care spunea despre specialist că este ”pedo guy”.
Musk s-a apărat spunând că a reacționat la criticile britanicului atunci când a vrut să ajute la salvarea copiilor trimițând un fel de submarin care s-a dovedit a fi absolut inutil deoarece nu putea fi folosit în labirintul îngust din peșteră. În cele din urmă, copii au fost salvați de scafandrii și cei care cunoșteau peștera în amănunt.
Elon Musk, în instanță, într-un proces de defăimare
Discuția despre averea lui Musk a luat naștere după ce juriul din proces ia în considerare impunerea unei compansații materiale în favoarea speologului britanic.
Avocații lui Musk au susținut cu documentele că juriul nu poate acorda mai mult pentru daune punitive decât pentru daune compensatorii astfel că nu se vor putea acorda compensații de peste 1 miliard de dolari. Averea miliardarului este constituită din acțiuni la Tesla și SpaceX, care ajung în total la valoarea de 20 de miliarde de dolari, însă el personal nu are prea mulți bani lichizi.
Din păcate însă, în ciuda tuturor evidențelor, tribunalul a decis că Elon Musk este nevinovat, decizie care a stârnit un val de proteste din toată lumea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.