Cel care se află în spatele acestor produse este omul de afaceri britanic și miliardar Sir James Dyson. Acesta, recent, a condamnat planurile guvernului de a extinde drepturile angajaților de a lucra de acasă ca fiind "analfabete din punct de vedere economic și uimitor de contraproductive", scrie Bloomberg.
Fondatorul și inginerul-șef al companiei tehnologice multinaționale Dyson, cu sediul în Singapore, a declarat că această măsură ar "împiedica capacitatea angajatorilor de a-și organiza forța de muncă".
Scriind în The Times, antreprenorul s-a întrebat de ce companiile ar investi în Marea Britanie când au puțin control asupra "cum și unde" pot lucra angajații, adăugând că Dyson are în prezent 3.500 de angajați în Marea Britanie.
"Abordarea greșită a guvernului va genera fricțiuni între angajatori și angajați, creând și mai multă birocrație", a declarat Sir James.
"Angajatorii, care sunt însărcinați să fie competitivi și să își dezvolte forța de muncă, cunosc daunele uriașe pe care (munca de acasă) le aduce atât companiilor, cât și angajaților.
"Dacă nu pot rămâne competitivi, vor eșua, iar locurile de muncă vor pleca în alte economii mai ambițioase. Este revelator faptul că doar 7% dintre cei implicați în recenta consultare desfășurată de guvern au fost angajatori."
Omul de afaceri, care a ocupat locul al doilea în topul Sunday Times Rich List în luna august 2022, cu o avere de 23 de miliarde de lire sterline, a susținut că munca flexibilă a împiedicat colaborarea și instruirea în persoană, care este vitală pentru dezvoltarea de noi tehnologii și menținerea competitivității în fața rivalilor globali.
"Aceasta este ceea ce ne face să reușim. În alte țări în care Dyson își desfășoară activitatea, avem libertatea de a organiza modul în care - și unde - personalul nostru își îndeplinește rolurile pentru care este angajat", a spus el.
"În nicio altă țară nu ne-am confruntat cu o asemenea chestiune în ceea ce privește faptul că guvernul ne spune cum să ne organizăm activitatea. Impunerea acestei politici în timpul a ceea ce va fi probabil una dintre cele mai grave recesiuni înregistrate este analfabetă din punct de vedere economic și uimitor de contraproductivă”, a spus Dyson și a continuat spunând că: "Regatul Unit arată din ce în ce mai mult ca un caz izolat global lipsit de vigilență, care este hotărât să intervină în afaceri și să îndepărteze investițiile."
El a încheiat acuzând guvernul că este mai interesat de populismul pe termen scurt decât de îmbunătățirea performanțelor economice, adăugând că: "Marea Britanie pierde cursa, devenind mai puțin competitivă, iar această politică ne va face să rămânem și mai mult în urmă."
Aceasta vine după ce Brexitul a determinat mutarea sediului central al Dyson din Wiltshire în Singapore, iar în martie 2022, compania a dezvăluit planurile de a investi 1,5 miliarde de dolari singaporezi (903 milioane de lire sterline) în extinderea capacităților sale de cercetare și inginerie în orașul-stat.
Anunțând mutarea din Marea Britanie în 2019, directorul executiv al Dyson a declarat că decizia nu are "nimic de-a face cu Brexit", ci este vorba despre "pregătirea pentru viitor" a afacerii.
După cum s-a raportat la momentul respectiv, evoluția a avut loc la scurt timp după ce Singapore și UE au convenit asupra unui acord istoric de liber schimb.
Dyson, care din luna iunie a acestui an a continuat să susțină că Brexitul "se va rezolva" și a îndemnat oamenii să aibă "răbdare", a îndemnat anterior guvernul să se retragă din UE fără un acord.
În 2014, când Dyson a promis investiții de 1,5 miliarde de lire sterline în Marea Britanie, premierul de atunci, David Cameron, a descris compania ca fiind o "mare poveste de succes britanică".
Citește și: Acţiune în instanţă pentru a bloca achiziţia Activision Blizzard de către Microsoft
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.