Castelul Bran a fost închiriat complet de un miliardar american, prieten cu Elon Musk, pentru petrecerea de Halloween care va avea loc mâine. Peter Thiel, co-fondator al PayPal a ajuns încă de seara trecută în România, alături de un alt miliardar american.
Pe lista invitaţilor s-ar mai afla Sergey Brin, fondatorul Google, Steve Jurvetson, fondatoul Hotmail, Luke Nosek, co-fondator al Paypal, dar şi vedete mondiale, actori şi artişti.
O altă invitată însă, Julia Sandstrom, actriță și DJ, a anunțat fără menajamente că se află în România, iar imaginile și comentariile de pe rețelele sociale îi arată încântarea: „Transilvania, atât de pitorească, ținutul unde cutreieră vampirii și lupii”, a comentat ea.
Frumoasa actriță este una dintre invitatele speciale ale miliardarului Elon Musk la petrecerea din Carpați. Miliardarul are o mai veche afinitate pentru fosta soție a lui Brad Pitt. În 2017, tabloidele internaționale speculau că Angelina Jolie ar fi avut o idilă cu fondatorul Space X. Cert este că cei doi se știu de mulți ani și au lucrat împreună la diverse proiecte umanitare.
Prieten de 20 de ani cu Musk, magnatul american Peter Thiel, fondatorul PayPal, se află și el printre oaspeții de seamă. Are o avere estimată la 7 miliarde de dolari și este unul dintre primii investitori în rețeaua Facebook. În trecut, a făcut parte din echipa fostului președinte american Donald Trump.
La petrecere spun „prezent” și fondatorii Google, Sergey Brin, cu o avere estimată la 77 miliarde de dolari, și Larry Page, care deține active în valoare de 80 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul al 17-lea în topul celor mai bogați pământeni.
Conform informațiilor apărute până acum, lista invitațiilor cuprinde între 150 și 200 de persoane super importante.
Elon Musk avea o avere de aproximativ 290 de miliarde dolari în primăvara acestui an, potrivit topului Forbes al celor mai bogați oameni din lume. Fondatorul Tesla și Space X este cel mai bogat om din istorie.
De ce România nu a renunțat încă la schimbarea orei
Sâmbătă noapte, ora 4.00 dimineața a devenit ora 3.00 – ceea ce înseamnă că vom dormi cu o oră plus, iar ziua de duminică va avea 25 de ore și va fi cea mai lungă din an.
România este una dintre cele 76 de țări care respectă această schimbare de oră, dar multe altele au ales să nu mai facă acest lucru, din diverse motive. La nivel European, în 2019, Comisia a cerut statelor să renunțe la schimbarea orei de două ori pe an, iar în 2021, fiecare stat trebuia să decidă dacă rămâne la ora vară sau de iarnă. Însă, din cauza pandemiei, nu s-a mai stabilit nimic oficial.
Însă, în noul context economic pe care îl traversăm, au apărut din nou dezbateri pe marginea acestui subiect. În Italia, oamenii de știință susțin că prelungirea orei de vară pe întreg anul va reduce facturile la energie, iar acest lucru ar înseamna, spun ei, o economie anuală pentru Italia de aproximativ 500 de milioane de euro.
Sistemul cu ora de vară - ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului apărute în anii 1970.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.