Miliardarul Carl Icahn a fost cel mai mare acționar al Hertz - compania Hertz Associates Holding a deținut 39% din capitalul firmei. Omul de afaceri a cumpărat acțiunile Hertz în 2014 și nu a vândut nimic chiar și în condițiile în care pandemia de coronavirus a condus la reducerea călătoriilor cu avionul și cu autoturismele. Dimpotrivă, în perioada 10-12 martie, Icahn a mai preluat un pachet de 11,4 milioane acțiuni, pentru 84,8 milioane de dolari.
De data aceasta însă, intuiția întreprinzătorului american nu a funcționat cum trebuie. Pentru că, la scurt timp, Hertz a depus cerere de reorganizare a activității în baza legislației privind intrarea în faliment. Motivându-și demersul, conducerea companiei a evocat răspândirea noului coronavirus cu toate măsurile de prevenire adoptate pentru stoparea noului virus și impasul de netrecut în care au ajuns negocierile cu creditorii.
Citește și I se spune investitorul-gropar. Toți se tem de el!
Pe fondul pandemiei, datoriile firmei au atins 24,4 miliarde de dolari, ceva mai puțin decât valoarea însumată a tuturor activelor deținute de Hertz - 25,8 miliarde de dolari. Comentând informația, postul de televiziune CNN sublinia, printre altele, că falimentul Hertz este cel mai răsunător dintre evenimentele de acest gen provocate de covid-19.
Un eveniment care și-a lăsat amprenta și asupra portofoliului lui Carl Icahn. Când, la sfârșitul lunii mai 2020, acțiunile Hertz au coborât sub 20 de dolari bucata, omul de afaceri a vândut întreaga sa participație de 55,3 milioane de titluri, pierzând 1,8 miliarde de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.