”Sunt convins că, după ce vom ieși din această provocare, capitalismul va deveni mult mai inteligent și va dobândi un plus de compasiune”, a afirmat omul de afaceri la postul de televiziune CNBC. De ce? Pentru că, spune întreprinzătorul american, liderii vor ajunge, în sfârșit, să recunoască că grija pentru angajați trebuie pusă pe primul loc.
Dacă nu vor realiza acest lucru, consecințele pandemiei vor fi mult mai importante decât cele ale crizei financiare, când media sociale erau doar la început de drum, și-a explicat Cuban punctul de vedere.
”În ultimă instanță, nu acționarii contează. Ei nu lucrează nici în fabrici, nici la sondele petroliere, nici în magazine. Iată de ce, salariatul trebuie să fie puși înaintea acționarilor”, a adăugat miliardarul, apreciind că, la final de an, chiar și acționarii vor fi mulțumiți de această nouă politică, pentru că rezultatele financiare vor fi mult mai bune.
Citește și Barman, vânzător, miliardar. Drumul spre succes al unui om de afaceri
În altă ordine de idei, Mark Cuban i-a îndemnat pe patronii de întreprinderi să nu se grăbească să-și cheme oamenii la muncă, solicitând, totodată administrației americane să prelungească programul de susținere a angajaților care au avut cel mai mult de suferit din cauza covid-19.
În același timp, el a declarat că toate companiile, indiferent de natura și dimensiunea lor, care au beneficiat de ajutor guvernamental pentru a face față pandemiei trebuie împiedicate să cumpere acțiuni cu banii primiți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.