"Astăzi se dezbate Legea pensiilor în comisii, iar mâine va fi votul final. Am fost întrebat de unde avem vom avea bani să susținem creșterile mari ale pensiilor din noua lege. Răspunsul este simplu: avem mai multe venituri la buget. În 2 ani de guvernare PSD, veniturile bugetare suplimentare au fost mai mari decât în toate guvernele Boc, Ponta și Cioloș la un loc. Până la finalul acestui an, PIB-ul va fi va fi mai mare cu 266 miliarde lei față de cât era când am venit la guvernare. Adică mai o creștere mai mare decât în toată perioada 2009-2016 (234 mld.)", a scris, pe Facebook, Mihai Fifor.
Purtătorul de cuvânt al PSD precizează că nu este vorba de un număr de magie, "cum spune dl. Iohannis și ceilalți care nu înțeleg economie" ci este rezultatul măsurilor de stimulare a creșterii economice.
"Și nu este nicidecum o sarcină prea mare cum insinuează cei din Opoziție. În prezent, ponderea în PIB a cheltuielilor cu pensiile este puțin peste 7%, cu mult sub media UE de aproape 13%. Nu vom atinge această medie nici în 2022, când se va încheia creșterea graduală, iar pensiile vor ajunge la 11,7% din PIB. Da, creșterile din noua lege a pensiilor sunt mari, pentru că trebuie să reducem decalajele enorme față de Europa. Un pensionar din România a muncit cel puțin la fel de mult ca un pensionar european, deci merită respect și echitate din partea statului român", completează Fifor.
Secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaților Lia Olguța Vasilescu a declarat că Legea pensiilor va fi dezbătută, marți, în ședința comună a Comisiei juridice și pentru muncă a Camerei, urmând ca la votul de miercuri din plen, coaliția să voteze favorabil proiectul de lege.
Legea Pensiilor a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi, 69 pentru legea organică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.