Proiectul include construirea unui supercomputer cu inteligență artificială numit „Stargate”, potrivit presei de specialitate.
Companiile nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.
Potrivit informațiile apărute în mass-media, Microsoft va răspunde, după toate probabilitățile, de partea financiară a proiectului, a cărui valoare estimată face ca preconizatul centru de date să fie de 100 de ori mai scump decât unele dintre cele mai mari centre de date existente în momentul de față.
Următoarea actualizare majoră a OpenAI în materie de inteligență artificială este așteptată la începutul anului viitor, susține presa de peste Ocean, potrivit căreia, directorii de la Microsoft plănuiesc să lanseze Stargate încă din 2028.
Supercomputerul propus și care își va avea sediul în SUA ar urma să fie cel mai mare dintr-o serie de facilități pe care cele două companii intenționează să le construiască în următorii șase ani.
Citând surse, presa a precizat că CEO-ul OpenAI, Sam Altman, și angajații Microsoft au împărțit supercalculatoarele în cinci faze, Stargate fiind plasată în ultima dintre ele. Se pare că Microsoft lucrează la un supercomputer mai mic, de fază a patru, pentru OpenAI, care va fi lansat, probabil, în jurul anului 2026.
„Programăm următoarea generație de inovații în infrastructură, încercând să realizăm ceva care să depășească limitele capacităților AI”, a declarat Frank Shaw, purtător de cuvânt al Microsoft.
Eforturile propuse ar putea costa mai mult de 115 miliarde de dolari, de trei ori mai mult decât a cheltuit Microsoft anul trecut pentru servere, clădiri și alte echipamente.
Citește și Meta, Microsoft și X atacă Apple! Giganții lumii s-au luat la harță
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.