Publicitate
Dacă se dovedește acest lucru, Microsoft s-ar putea confrunta cu o amendă de până la 10% din veniturile globale ale Microsoft, care au totalizat 211 miliarde de dolari în ultimul său an financiar.
Anunțul vine la o zi după ce autoritățile europene de reglementare din domeniul tehnologic au acuzat Apple că a încălcat Actul privind serviciile digitale (DMA), o lege revoluționară care a impus schimbări majore pe platformele tehnologice dominante după intrarea sa în vigoare în martie. Apple, care a negat comiterea de infracțiuni, riscă, de asemenea, o amendă uriașă dacă acuzațiile sunt confirmate.
Măsurile luate de UE ar putea duce la modificări ale modului în care sute de milioane de europeni folosesc serviciile unora dintre cele mai mari platforme digitale din lume, reflectând o mare presiune din partea legislatorilor europeni pentru a ține în frâu puterea Big Tech.
Comisia Europeană a deschis o investigație privind practicile Microsoft în materie de software în urmă cu aproape un an, în urma unei plângeri depuse în 2020 de aplicația de mesagerie internă bazată pe cloud Slack, care este în prezent deținută de Salesforce.
Slack a susținut că Microsoft a oferit aplicația de mesagerie Teams la pachet cu software-ul său Office, un avantaj neloial față de celelalte companii de mesagerie.
"Suntem îngrijorați de faptul că Microsoft ar putea oferi propriului său produs de comunicare Teams la pachet, un avantaj nejustificat față de concurenți", a declarat Margrethe Vestager, șefa Comisiei Europene pentru concurență.
"Păstrarea concurenței pentru instrumentele de comunicare și colaborare la distanță este esențială, deoarece stimulează, de asemenea, inovarea pe aceste piețe. Dacă se confirmă, comportamentul Microsoft ar fi ilegal în temeiul normelor noastre de concurență", a adăugat ea.
Microsoft a anunțat anul trecut că va înceta practica grupării Teams în Europa și a extins același angajament la nivel global în aprilie.
Totuși, în timp ce Comisia a recunoscut că Microsoft a început să ofere "unele pachete fără Teams", executivul european a declarat că este de părere că "sunt necesare mai multe modificări ale comportamentului Microsoft pentru a restabili concurența".
Salesforce, între timp, a salutat constatările Comisiei, numind acțiunile acesteia "o victorie pentru alegerea clienților și o confirmare că practicile Microsoft cu Teams au dăunat concurenței".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.