La evenimentul din campusul din Redmond, Washington, CEO-ul Satya Nadella a prezentat ceea ce a numit PC-uri „Copilot+”, spunând că Microsoft și o serie de parteneri precum Dell Technologies DELL.N, Qualcomm, Intel și Advanced Micro Divices au contribuit la construirea lor.
Microsoft a introdus o funcție numită „Recall”, care va ajuta utilizatorii să găsească fișiere și alte date pe care le-au văzut pe computerul lor, chiar dacă este vorba despre o filă deschisă într-un browser web. Compania a prezentat și asistentul său vocal Copilot, care acționează ca un antrenor virtual în timp real pentru un utilizator care joacă „Minecraft”.
Yusuf Mehdi, șeful departamentului de marketing pentru consumatori la Microsoft, a declarat că firma se așteaptă ca 50 de milioane de computere inteligente să fie achiziționate în anul următor. La conferința de presă, el a spus că asistenții unei inteligențe artificiale mai rapide care rulează direct pe un computer ar fi „cel mai convingător motiv pentru a vă actualiza computerul pentru o perioadă lungă de timp”
Noua categorie de computere Microsoft „Copilot+”, care pune accent pe funcțiile de inteligență artificială, amintește de categoria „Ultrabook” de laptop-uri Windows de formă subțire pe care Intel le-a promovat cu producătorii de computere în 2011 pentru a concura cu MacBook Air de la Apple.
Microsoft a introdus, de asemenea, o nouă generație a tabletei Surface Pro și laptopul Surface ce dispun de cipuri Qualcomm bazate pe arhitectura O9Ty.F ARM.O de la la Arm Holdings. Compania a demonstrat, de asemenea, o tehnologie numită Prism, care va ajuta software-ul scris pentru cipuri Intel și AMD să ruleze pe cipuri realizate cu tehnologia Arm.
Industria PC-urilor a fost supusă unei presiuni crescânde din partea Apple de când compania și-a lansat cipurile personalizate bazate pe design-urile Arm și procesoarele Intel renunțate. Procesoarele concepute de Apple au permis computerelor Mac să se bucure de o durată de viață mai bună a bateriei și de performanțe mai rapide decât cipurile concurente care consumă mai multă energie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.