Mexicul a aflat "cu plăcere" anunţul privind "noi acţiuni din partea SUA menite să sporească măsurile de mobilitate privind lucrătorii", a notat într-un tweet Roberto Velasco, un responsabil al Ministerului Afacerilor Externe mexican.
El a adăugat că aceasta era o cerere veche a guvernului mexican, "pentru a ajunge la o imigraţie ordonată, sigură, regulată şi umană în regiune".
Potrivit lui, aceasta va permite reducerea riscurilor pentru migranţii care caută să traverseze frontiera în mod ilegal.
Această nouă cotă de 30.000 de intrări de migranţi pe lună se aplică lucrătorilor legali care au un angajator sau sponsor pe teritoriul american.
Cei care intră în mod ilegal se expun în continuare riscului unei expulzări.
"Este sigur, uman şi aceasta funcţionează", a declarat Joe Biden, ce urmează să se deplaseze duminică în Mexic, după o vizită în oraşul de frontieră El Paso (Texas).
Un plan similar a fost lansat în octombrie pentru 24.000 de venezueleni sponsorizaţi, autorizaţi să imigreze pe cale aeriană în baza prezentării unei cereri oficiale.
Velasco a afirmat că acest program a generat o reducere a fluxului ilegal cu 94%, adăugând că el le permitea migranţilor să evite să recurgă la traficanţi pentru a trece frontiera.
Imigraţia va fi un subiect central al viitoarei întrevederi dintre Joe Biden şi preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, în condiţiile în care în noiembrie SUA au înregistrat din nou peste 200.000 de arestări la frontiera lor sudică.
Hackerii au furat adresele de e-mail a peste 200 de milioane de utilizatori ai Twitter şi le-au postat pe un forum de hacking online, a declarat miercuri un cercetător din domeniul securităţii.
Atacul cibernetic reuşit "va duce, din păcate, la o mulţime de hacking, phishing şi doxxing direcţionat", a scris pe LinkedIn Alon Gal, co-fondatorul companiei israeliene de monitorizare a securităţii cibernetice Hudson Rock. El a descris atacul ca fiind "una dintre cele mai semnificative scurgeri de informaţii pe care le-am văzut".
Twitter nu a comentat raportul, despre care Gal a postat prima dată pe reţelele de socializare pe 24 decembrie, şi nici nu a răspuns la întrebările despre scurgerea de informaţii de la acea dată. Nu este clar ce măsuri, dacă este cazul, a luat Twitter pentru a investiga sau a remedia problema. Reuters nu a putut verifica în mod independent că datele de pe forum sunt autentice şi provin de la Twitter.
Capturile de ecran ale forumului hackerilor unde datele au apărut miercuri au circulat online. Nu există indicii cu privire la identitatea sau locaţia hackerului sau a hackerilor din spatele scurgerilor de informaţii. Este posibil ca aceasta să fi avut loc încă din 2021, înainte ca Elon Musk să preia compania, anul trecut. Un atac cibernetic major la Twitter poate interesa autorităţile de reglementare de pe ambele maluri ale Atlanticului. Comisia pentru Protecţia Datelor din Irlanda, unde Twitter îşi are sediul european, şi Comisia Federală pentru Comerţ din SUA au monitorizat compania deţinută de Elon Musk pentru nerespectarea regulilor europene de protecţie a datelor şi, respectiv, a unui ordin de consimţământ al SUA, transmite Rador.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.