Meta a precizat într-o postare pe blog că noul său SuperCluster de Cercetare în domeniul inteligenţei artificiale (RSC) va ajuta compania să construiască modele de inteligenţă artificială mai bune care pot învăţa din trilioane de exemple, să lucreze în sute de limbi şi să analizeze împreună texte, imagini şi videoclipuri pentru a determina dacă un conţinut este dăunător.
''Aceste cercetări vor ajuta nu numai la menţinerea siguranţei oamenilor în cadrul serviciilor noastre în prezent, ci şi în viitor, pe măsură ce construim metavers", a declarat compania într-o postare pe blog.
Compania de social media şi-a schimbat numele în octombrie în Meta pentru a reflecta concentrarea pe metavers, despre care spune că va fi succesorul internetului mobil.
Metaversul, un termen larg care a stârnit multă vâlvă în Silicon Valley în ultimele luni, se referă la ideea de medii virtuale comune pe care oamenii le pot accesa de pe diferite dispozitive pentru a lucra, a se juca şi a socializa.
''Experienţele pe care le construim pentru metavers necesită o putere de calcul enormă (chintilioane de operaţii/secundă!), iar RSC va permite noi modele de inteligenţă artificială care pot învăţa din trilioane de exemple, pot înţelege sute de limbi şi multe altele'', a scris luni directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, într-o postare pe Facebook.
Meta a declarat că, în opinia sa, RSC se numără în prezent printre cele mai rapide supercomputere de inteligenţă artificială. Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că firma a lucrat cu echipe de la Nvidia Corp, Pure Storage Inc şi Penguin Computing Inc pentru a construi supercomputerul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.