”Este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România”, a adăugat ministrul Muncii, subliniind că ”legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială”.
”Adoptarea legii în calendarul stabilit va duce la eliminarea plafonului de 9,4% din PIB care îngheța pensiile românilor până în 2070.
Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur: în 2024 pensiile vor crește!”, a menționat Simona Bucura-Oprescu.
Potrivit spuselor sale, ”reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.
Le mulțumesc colegilor de Minister și din Casa Națională de Pensii Publice pentru mobilizare!
Le mulțumesc colegilor parlamentari pentru votul dat în beneficiul românilor!”, a încheiat mesajul său ministrul Muncii.
Vorbind, anterior, în plenul Camerei Deputaților, ea a amintit că "pensiile vor parcurge, anul viitor, două etape de majorare. Prima etapă este cea în care vor fi majorate toate pensiile cu 13,8%. Cea de a doua etapă, de la 1 septembrie, este cea cu privire la recalcularea pensiilor. (...) Pensiile românilor vor creşte după recalculare în funcţie de stagiul de contributivitate, de punctele de stabilitate şi de punctele asimilate pe care fiecare le are. Fiecare român este unic. Este evident că fiecare va avea un punctaj propriu. Ceea ce este important să ştie românii este că nicio pensie nu va scădea", a spus Bucura-Oprescu, la Palatul Parlamentului, după adoptarea de către plenul Camerei Deputaţilor a proiectului legii pensiilor.
Ea a menţionat că impactul suplimentar pe anul viitor pe noua lege a pensiilor este 0,6%, iar acest impact este unul sustenabil.
"Bugetul de stat pentru 2024 urmează să fie făcut. Noi acum am votat o lege bună pentru români. Obligaţia mea ca ministru al Muncii este să mă bat pentru drepturile românilor. Ministerul Muncii a venit cu o fişă, inclusiv în ceea ce priveşte impactul pe care legea îl are. Legea este sustenabilă", a subliniat Simona Bucura-Oprescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.