Este vorba de reduceri salariale cuprinse între 20 și chiar 48 de procente dacă se va aplica această limitare a sporurilor, individual pentru fiecare bugetar în parte la maximum 20 de procente din venitul lunar. Mai mult decât atât, vorbim de o serie de sporuri care vor fi acordate, potrivit acestor principii cuprinse în memorandum în funcție de condițiile de muncă, dar maximum de 25% și să nu mai existe în momentul de față discrepanțe, susțin cei de la Ministerul Muncii care au dus la discriminări salarizarea din România.
De asemenea un spor de performanță lunar, urmează să fie stabilite clar o serie de criterii suplimentare în noua Lege a SALARIZĂRII pe care o pregătește Ministerul Muncii.
În momentul de față sunt multe observații care au venit chiar de la membrii cabinetului condus de Florin Cîțu cu privire la acest memorandum. Ministerul Justiției NU susține această formă a memorandumului și nici Ministerul Finanțelor Publice care a cerut practic o rescriere a memorandumului promovat de Ministerul Muncii.
În momentul de față știm că vor fi crescute salariile demnitarilor, potrivit principiilor scrise în memorandum, pentru că ele vor fi calculate la valoarea actuală a salariului minim pe economie, respectiv 2300 de lei, vorbim de creșteri de 1000 de lei chiar și în cazul președintelui și de aproximativ 900 de lei membrilor cabinetului actual.
De asemenea vorbim și de scăderi importante dacă menționăm personalul salarial din tot sistemul bugetar.
Practic un medic la ATI cu o experiență de 30 de ani urmează să piardă 41% din venitul actual, dacă vor fi limitate sporurile la un cuantum de 20% din venitul lunar.
Asistentele pot pierde undeva la 30%.
Personalul din partea EDUCAȚIONALĂ
Profesorii din pre-universitar care dețin foarte multe sporuri, urmează să aibă pierderi foarte mari
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.