Un astfel de fenomen are loc și pe plajele din Halkidiki unde meduse toxice au pus stăpânire pe plaje.
Este vorba despre două specii de meduze, prima este „Pelagia noctiluca”, denumită în mod obișnuit „stingerul mov”. Această specie de meduză are, de obicei, o culoare purpurie strălucitoare, deși culoarea poate varia între roz, maro și galben. Înțepătura sa poate fi foarte dureroasă pentru oameni și poate provoca disconfort de durată, dar în general nu este considerată periculoasă.
NOI reguli antiCOVID în GRECIA. Ce NU mai poți să faci
A doua specie este denumită „Chrysaora hysoscella”, cunoscută și sub numele de „meduză busolă”. Meduzele busolă au marcaje în formă de V pe corp, făcându-le să semene cu fața unei busole. De asemenea, pot înțepa oamenii și se găsesc de obicei în apele puțin adânci.
Este pentru prima dată în patruzeci de ani când atât de multe meduze abundă în apele grecești; cu toate acestea, există un dezacord în ceea ce privește cauza acestui nedorit boom.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.