În absența unor explicații oficiale, presa occidentală a pus totul pe seama căldurii, a oboselii, dar și a vârstei. ”O expunere prelungită la temperaturi ridicate afectează în special persoanele trecute de o anumită etate. O epuizare generată de caniculă, lipsa apei în organism și a sărurilor antrenează momente de amețeală, o stare generală de slăbiciune sau insomnii. Prin urmare, este posibil ca Merkel să fie victima unor episoade de deshidratare și de oboseală intensă”, au apreciat ziarele.
Contactat de jurnaliștii din țara lui, medicul Aleksandr Miasnikov, omul care a avut, până de curând, grijă de personalul de la Kremlin, chiar de președintele Vladimir Putin cât timp era acesta la birou, a estimat, pe de altă parte că, ”în proporție de 60% este vorba despre un tremor esențial, când omul începe să tremure fără un motiv anume, poate doar cu excepția unui început de panică. Greu de crezut în cazul lui Merkel”, a adăugat specialistul rus. ”Pur și simplu, trebuie să se odihnească”, a adăugat el.
Citește și Noi îngrijorări legate de starea de sănătate a cancelarului Angela Merkel
Pe de altă parte, medicul militar Igor Voznyuk crede că totul are, mai degrabă, legătură cu glanda tiroidă. ”Când tremurul cuprinde întreg corpul, nu doar anumite părți, să spunem mâinile sau capul, sunt evidente simptome ale deteriorării sistemului endocrin, o îmbolnăvire a glandei tiroide”, susține expertul rus.
Un lucru este cert. Și anume că Angela Merkel nu și-a modificat programul de lucru, iar vineri va pleca în Japonia, unde, la Osaka, se va desfășura summitul de două zile al Grupului celor 20.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.