Consiliul Concurenței a emis un comunicat în care explică faptul că pacienții au dreptul la servicii de îngrijire medicală la domiciliu.
Dacă s-ar practica mai des astfel de servicii medicale, s-ar degreva spitalele de cazurile ce pot fi tratate la domiciliu şi s-ar reduce costurile serviciilor medicale.
Rolul serviciilor de îngrijire la domiciliu este de a contribui la externarea mai rapidă a bolnavilor din spitale şi de a preveni internările şi reinternările.
"Există un potenţial ridicat de dezvoltare al acestei pieţe, având în vedere că serviciile de îngrijiri medicale/paliative la domiciliu sunt indispensabile pentru pacienţi, şi, ca urmare, structura şi mărimea pieţei se pot modifica de la un an la altul, în funcţie de finanţarea din Fondul National Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, prin casele de asigurări de sănătate, şi de intrările capitalului privat în acest sector", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
Citește și:Medici de familie. Suntem sub media europeană, dar peste state dezvoltate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.