"E un pachet în jur de 17,3 miliarde. Vreau să vă spun că, de data aceasta, pe partea economică sunt prinse măsuri şi bugetate mai mult decât măsurile sociale. Măsurile economice sunt preponderente în acest pachet şi sunt anumite măsuri care au efect imediat şi, pentru prima oară, un guvern vine cu măsuri să prevină anumite efecte ale crizei din energie sau ale războiului. Eu nu am vorbit niciodată de o iminentă criză economică. O criză economică devine iminentă în momentul în care state cu mult mai puternice decât România – de exemplu Germania – intră într-o recesiune. România, anul acesta, nu va mai avea o creştere economică cum o gândisem cu peste 4%, cred că ne vom încadra în 2,2-2,4%. În funcţie de cât de eficient este Guvernul şi de cât de repede se implementează aceste măsuri, s-ar putea să maximizăm aceste lucruri şi să depăşim aceste previziuni economice pe care le fac, de obicei, organismele internaţionale.
Luni, împreună cu domnul prim-ministru şi cu domnul Kelemen Hunor le vom detalia. Repet, este pentru prima oară şi când se vine şi cu măsuri preventive, în viziunea Guvernului. Dacă am fi avut aceeaşi abordare şi cu preţul la energie, sunt ferm convins că astăzi am fi fost mai lejeri şi mai optimişti", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.