Aceasta este prima universitate de stat care impune o astfel de regulă la angajare, potrivit media locale.
Începând din luna august, universitatea va interzice în totalitate tutunul şi va inaugura o clinică pentru persoanele cărora le este greu să renunţe la această dependenţă, a precizat Takakura.
Japonia a fost mult timp considerată un paradis pentru fumători, care îşi pot aprinde ţigările în numeroase restaurante. Pe stradă, însă, politica este mai strictă - sute de municipalităţi din Japonia, inclusiv câteva sectoare din Tokyo, au restricţionat utilizarea tutunului încă din anii 2000, în special din motive de securitate (riscuri de incendiu) şi de igienă (chiştoace aruncate pe jos).
Citește și: Ţara care a legalizat comerțul cu marijuana
În perspectiva Jocurilor Olimpice de vară din 2020, municipalitatea Tokyo a adoptat anul trecut un decret ce va permite lupta mai activă, începând din acest an, contra fumatului pasiv. Textul interzice utilizarea ţigărilor în toate restaurantele, indiferent de mărimea lor, chiar dacă este posibilă instalarea, în anumite condiţii, a unor spaţii închise pentru fumat unde nu se servesc mâncare şi băuturi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru stabilimentele educaţionale.
La nivel naţional a fost votată o nouă lege, ce va intra în vigoare anul viitor, însă aceasta este mai puţin severă deoarece nu obligă restaurantele care au o suprafaţă redusă (mai puţin de 100 de metri pătraţi) să interzică fumatul. Astfel, 55% dintre astfel de unităţi vor fi, de facto, exceptate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.