Mastercard lansează serviciul Google Pay în România

Mara Ivan |
Data publicării:
Ce trebuie făcut în acest sens
Ce trebuie făcut în acest sens

Consumatorii români, utilizatori de Android, vor putea efectua plăţi contactless rapide şi sigure atât în magazine fizice, cât şi online, cu ajutorul telefonului mobil, după ce Mastercard a extins serviciul Google Pay pentru posesorii de carduri Mastercard din Austria, Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Olanda, Portugalia, România şi Ungaria.

Potrivit unui comunicat al companiei, Mastercard oferă serviciul Google Pay în parteneriat cu o serie de bănci şi fintech-uri, care includ, dar nu le limitează la: Banca Transilvania, CEC Bank, Curve, LHV Pank, N26, Revolut, Swedbank, TransferWise şi Viva Wallet. Lansarea vine în continuarea eforturilor Mastercard de a oferi soluţii inovatoare, care simplifică vieţile consumatorilor.

Pentru a folosi Google Pay, utilizatorii Android trebuie doar să selecteze opţiunea "Add to Google Pay" în aplicaţiile de mobile banking ale băncilor emitente, pentru a-şi adăuga cardul Mastercard şi accesa avantajele oferite de Google Play prin intermediul acestor aplicaţii. Odată ce cardul a fost adăugat în Google Pay, utilizatorii pot folosi de telefonul mobil pentru a face plăţi contactless oriunde acest tip de tranzacţii este acceptat, cum ar fi la magazin sau în transportul public în comun.

Pentru tranzacţie, nu este necesară deschiderea aplicaţiei Google Pay sau a aplicaţiei de mobile banking pusă la dispoziţie de banca emitentă şi nu este nevoie de o conexiune la internet. Utilizatorii vor plăti doar cu telefonul mobil, fără a mai fi nevoie să scoată portofelul sau să atingă terminalul de plată. În plus, oamenii pot depăşi limita de tranzacţii contactless prestabilită, prin simpla deblocare a telefonului mobil înainte de a efectua plata.

Pe lângă confort, conectarea unui card Mastercard cu serviciul Google Pay vine şi cu un nivel în plus de securitate prin intermediul tehnologiei de tokenizare Mastercard. Astfel, platforma Mastercard protejează informaţiile posesorului de card prin înlocuirea numerelor de cont cu un număr de card unic, denumit token. Tehnologia de tokenizare reduce nivelul de fraudă asociat plăţilor digitale, făcând tranzacţiile mai sigure, prin includerea unei componente dinamice la fiecare plată.

Citește și Covid-19. DISPERAREA revine în Italia! Un nou RECORD de decese

Atunci când consumatorul îşi foloseşte telefonul mobil pentru o tranzacţie, doar token-ul va fi vizibil comerciantului, nu şi numărul real al cardului. Utilizarea serviciului Google Pay le asigură, atât consumatorilor, cât şi comercianţilor, toate beneficiile şi securitatea unei tranzacţii realizate cu un card Mastercard fizic, dă asigurări compania. "Caracteristicile de securitate de top ale Mastercard reprezintă unul dintre elementele noastre cheie, care ne poziţionează partenerul preferat atât al consumatorilor, cât şi al companiilor", a adăugat Milan Gauder. Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 381766.45RON
1 ETH = 8260.56RON
1 LTC = 383.22RON
1 XRP = 9.47RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel