"O să încerce să se atingă, unii de ei, în următorul an, dacă se poate, printr-un Guvern care nu o să aibă la vârf coloratură politică, să se atingă de Legea Pensiilor, cu pensiile speciale şi cu salarizarea unitară, dar în special prin diminuarea numărului de bugetari de la 1.200.000 la 800.000, printr-o schimbare la nivel de administraţie. Nu o să mai fie 42 de judeţe, ci 8 regiuni, n-o să mai fie 3.000 de unităţi administrativ-teritoriale, ci 1.000, şi de acolo dăm afară 400.000 de oameni, de care mediul privat are nevoie, ca să zic aşa. Depinde cine iese de acolo, că de unii s-ar putea să n-avem nevoie, că va fi mai rău decât aşa", a spus Dragoş Anastasiu, în timpul unei întâlniri cu oamenii de afaceri germani din România.
Acesta a abordat subiecte sensibile în contextul viitoarelor alegeri dar și a anunțatei moțiuni de cenzură, care vizează schimbarea guvernului.
Moțiunea de cenzură se citește azi. Ce spune Eugen Teodorovici despre document
Marius Budăi a comentat pe marginea afirmațiilor lui Atanasiu, spnând că: "Până să vorbim de bani, vorbim despre oameni, iar atunci când vorbeşti despre oameni trebuie să fii foarte exact, foarte motivat. Şi cu argumente. Dacă spui: 'Din 1.200.000 noi trebuie să dăm afară 400.000'. Ok. Am aplicat un procent şi ştiu că 30% trebuie daţi afară. Ok. Câţi dintre ei sunt profesori, câţi medici, câţi funcţionari? Facem analiza. (...) Odată cu intrarea în UE - şi mă refer la serviciile sociale din cadrul Ministerului Muncii - sunt mai multe servicii sociale. Nu noi, oamenii, trebuie să facem acele servicii sociale? Nu avem nevoie de personal? Venim, aşa, şi aruncăm o cifră: 'Când venim noi la guvernare dăm 400.000 de oameni afară şi le tăiem salariile prin impozitare'. Super!".
"În cadrul ministerului meu suntem subdimensionaţi. Am scos deja posturile vacante la concurs şi la următoarea rectificare voi solicita încă 200 de posturi. Şi vom angaja. (...) Ne ducem în spitale şi spunem: 'Mai avem nevoie de medici. Mai avem nevoie de profesori'. Eu vă spun că la Ministerul Muncii am nevoie de oameni şi nu vorbesc doar de legea recalculării pensiilor, legea nouă. Vorbesc de a funcţiona normal. Ei se raportează la o cifră, că atunci într-un an X erau atâţia bugetari, acum sunt atâţia bugetari... Dar ne uităm, conform reglementărilor UE, câte servicii sociale, de exemplu, am fost nevoiţi să înfiinţăm? Pe alea cine le face? Roboţii?", a mai comentat ministrul Budăi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.