"Tot ceea ce este bugetar în România este scheletul acestei ţări. Vă spun cu toată sinceritatea şi toată responsabilitatea acest lucru. Nu sunt atât de mulţi, că 50% ar trebui daţi afară, sub nicio formă. Eu astăzi ca să funcţionez la nivel capacitate normală, fără noua lege a pensiilor, am nevoie în Casa Naţională de Pensii de 500 de oameni. Această himeră că bugetarii sunt mulţi e un lucru fals, şi mi-o asum când spun acest lucru. Că putem să îi reorientăm în acelaşi sector în buget? Uitaţi-vă şi nu vă dau cifre. Câţi sunt medici, daţi-i de-o parte, că aşa trebuie, câţi sunt profesori, daţi-i deoparte, că nu avem nevoie de ei, nu trebuie să mergem după astfel de discuţii care despart mediul privat de mediul bugetar. Nici unii nu pot funcţiona unii fără alţii", a declarat Budăi.
Citește și Marius Budăi: Peste 76.000 de persoane au beneficiat de recalcularea pensiilor
Ministrul a mai arătat că unii bugetari lucrează peste program şi sunt extrem de bine pregătiţi.
"Oamenii chiar se sacrifică la locul de muncă, pentru că nu lucrează doar opt ore. Uitaţi-vă la colegii mei din casele de pensii care au făcut această recalculare încadrându-ne în acest termen legal. Oare credeţi că nu au lucrat peste program? Oare credeţi că sunt varză sau praf, cum spun alţii? Nici sub o formă! Că nu există pădure fără uscături, nu putem spune. Nici la privat, nici la stat, nicăieri, dar în general, marea lor majoritate, bugetarii sunt oameni supercalificaţi. Când au fost tăierile din 2010 de salarii, ce a făcut mediul privat? A venit la buget şi a extras vârfurile. Sunt oameni extrem de bine pregătiţi. Că sunt şi de altă categorie, nu putem nega. E rolul managerului acelei instituţii ori să-l tragă la răspundere să-l aducă pe drumul cel bun, ori are două opţiuni, îl dă afară în prima secundă sau se autoexclude singur", a mai spus Budăi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.