Marius Budăi a afirmat că la Ministerul Muncii se lucrează la un proiect de act normativ privind susţinerea acestor companii, documentul urmând a fi finalizat cel mai devreme săptămâna viitoare.
„Cei care, de exemplu, lucrează şi au contracte pe orizontală şi vor fi nevoiţi ca pentru anumită perioadă să îşi închidă producţia, ar putea primi şomaj tehnic. Trebuie să luăm măsuri pentru oamenii aceia, să îi încurajăm pe investitori să nu facă concedieri, doar să intrăm într-un şomaj tehnic, cum a fost cu pandemia, dar nu în aceleaşi condiţii. Mi-aş dori să fie plata direct către angajaţi”, a afirmat Budăi.
Adrian Vasilescu (BNR): Inflația, foarte mare. Mărfurile nealimentare, vedete ale inflaţie
Ministrul a precizat că nu are „informaţii reale” cu privire la numărul de firme afectate. „Cu siguranţă vor fi, pentru că vor fi probleme şi pe lanţul de aprovizionare cu materie primă şi trebuie să preîntâmpinăm. Când vom ajunge în situaţia aceea, eu trebuie să am actul normativ în vigoare.”, a adăugat Budăi.
Imediat după ce Rusia a invadat Ucraina și au apărut și primele sancțiuni impuse de Occident Moscovei, preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu a cerut ministerului Finanţelor Publice o analiză în detaliu a tuturor companiilor cu acţionariat rus. Care nu sunt puține.
Economia Rusiei se confruntă cu cea mai gravă criză de la prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, în timp ce Occidentul impune sancțiuni severe din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.