Sunt mai multe scenarii pentru acordarea sprijinului mai ales că România și românii sunt într-o situație delicată, a spus ministrul Marius Budăi și care a punctat că nu vrea să facă afirmații care să inducă lumea în eroare.
În spațiul public a apărut, pe surse, o informație conform căreia una dintre variantele de lucru ar fi acordarea unor vouchere în valoare de 250 de lei la fiecare două luni, bani cu care oamenii vor putea cumpăra exclusiv alimente mai precis peroanele care au venituri mai mici de 600 de lei.
Marius Budăi a spus, la Realitatea Plus, că nu vrea să avanseze nicio informație legat de acest lucru și că nu vrea să dea speranțe deșarte oamenilor. Va comunica deciziile luate în coaliție atunci când se vor lua.
Oficialul a aminti despre pachetul social acordat din ianuarie și că dacă nu ar fi fost acordat lucrurile nu ar fi arătat prea bine acum și că este cert că cei vulnerabili trebuie ajutați.
Întrebat dacă există vreo perspectivă de creștere a salariilor și pensiilor, ministrul a spus că are o întâlnire cu ministrul de Finanțe și cu ministrul Investițiilor și cu Comisia Europeană iar zilele următoare vor fi discuții cu comisarul european pentru muncă pentru a găsi soluții pentru situația actuală.
Marius Budăi a repetat că nu vrea să dea speranțe deșarte românilor după care să îi dezamăgească și preferă să comunice atunci când se vor lua deciziile finale și că înțelege foarte bine că oamenii vor să știe la ce să se aștepte.
Citește și: Ministerul Muncii: Peste 3.000 de contracte de muncă ale unor cetăţeni ucraineni, înregistrate în Revisal
Un număr de 3.012 contracte de muncă ale unor cetăţeni ucraineni au fost înregistrate până în prezent, în Revisal, mai multe cu 346 decât pe data de 24 februarie, arată datele publicate, sâmbătă, de secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu.
"Task-force de weekend: 3.012 contracte de muncă ale unor cetăţeni ucraineni înregistrate în Revisal, cu 346 mai multe decât în 24 februarie, dintre care 185 intermediate de AJOFM-uri (Agenţiile Judeţe pentru Ocuparea Forţei de Muncă, n.r.) şi 33 de persoane adulte cu dizabilităţi din Ucraina aflate în centrele noastre", a scris Vasilcoiu.
Potrivit sursei citate, în paralel se lucrează la măsuri pentru companiile din România şi angajaţii acestora, a căror activitate este afectată de conflictul de la graniţele României.
La finele lunii februarie, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că toţi cetăţenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul României nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de nouă luni dintr-un an calendaristic. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.