'Nava de patrulare "Dmitri Rogaciov", o navă de desant de mare viteză, un proiect nou, şi remorcherul "Serghei Balk" se află în fază de testare. Alte 13 nave şi vase auxiliare, inclusiv de dimensiuni mici și din clase diferite, echipate cu rachete ”Kalibr” sunt planificate să sosească (la Sevastopol)', a indicat generalul rus, precizând că mondernizarea Flotei din Marea Neagră, începută în 2014, după alipirea Crimeei, și reechiparea ei continuă.
La rândul său, comandantul unității, viceamiralul Aleksandr Moiseev, a afirmat că Flota din Marea Neagră este capabilă să garanteze securitatea Crimeii şi a regiunilor vecine ei din cadrul Federaţiei Ruse. ”Starea actuală a flotei nu suscită îndoieli în capacitatea sa de a rezolva astfel de sarcini”, a adăugat oficialul, vorbind la un eveniment dedicat împlinirii a cinci ani de la 'reunificarea' Crimeii cu Rusia.
Citește și Arma care distruge un continent întreg
Pe acest fundal, NATO a denunţat consolidarea 'în curs de desfăşurare'a dispozitivului militar rus în Crimeea şi în regiunea Mării Negre şi a cerut Moscovei să pună capăt tuturor abuzurilor comise pe acest teritoriu anexat ilegal. 'Noi condamnăm întărirea generalizată a dispozitivului militar rusesc în curs în Crimeea şi suntem preocupaţi de dorinţa afişată de Rusia de a-şi consolida şi mai mult dispozitivul militar în regiunea Mării Negre precum şi eforturile sale în această direcţie', a denunţat într-o declaraţie Consiliul Atlanticului de Nord, structură civilă de la vârful NATO.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.