Numirea de către premierul Rishi Sunak a fostului lider britanic David Cameron în funcția de ministru de externe la începutul acestei luni a provocat îngrijorare în rândul unor parlamentari din Partidul său conservator cu privire la ceea ce ar însemna pentru abordarea guvernului față de China, relatează Reuters.
În calitate de prim-ministru, Cameron a anunțat o "epocă de aur" în relațiile cu China în 2015, etapă despre care Sunak a spus că s-a încheiat.
”O colaborare comercială puternică”
Luni, la un summit privind investițiile străine directe la Palatul Hampton Court, ministrul britanic al investițiilor, Dominic Johnson, a declarat că discuțiile comerciale ar putea merge în paralel cu dezacordurile politice.
"Investițiile chinezești sunt cruciale dacă vrem să ne atingem obiectivele net zero ... Salut o colaborare comercială puternică între Marea Britanie și China atunci când vine vorba de investiții", a declarat Johnson reporterilor, adăugând că ar prefera ca mașinile chinezești să fie fabricate în Marea Britanie decât să fie importate.
"Absolut, am ambiția de a încerca să atrag un producător auto chinez".
Sunak și-a reiterat poziția potrivit căreia este posibil să realizeze o colaborare cu China în anumite domenii, protejând în același timp interesele Marii Britanii în alte domenii deosebit de sensibile.
Marea Britanie reanalizează aplicarea Legii privind securitatea națională și investițiile (NSI), recent introdusă, care a blocat în mod disproporționat afacerile susținute de China.
Marea Britanie a anunțat mai multe investiții în domeniul auto în acest an, inclusiv o nouă mare fabrică Tata Motors și o investiție din partea Nissan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.