Marcel CIolacu a explicat că impactul bugetar al sprijinului care va fi acordat pentru populație din programul ”Sprijin pentru România” este de 17,5 miliarde de euro din care 1,8 miliar de de euro vor fi bani care vin din fonduri europene.
Șeful PSD a mai declarat că un miliard de euro vor merge către construcții iar 40 de miliarde către proiecte de investiții blocate.
Șeful social-democraților a afirmat că va exista un echilibru clar între sprijinul care se va acorda populației și investițiile în economie.
Ziua Z. Coaliția anunță planul economic ”Sprijin pentru România”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, declara săptămâna trecută că măsurile economice şi sociale cuprinse în pachetul "Sprijin pentru România" reprezintă un plan de 4 miliarde de euro, care va veni în sprijinul oamenilor, comunităţilor şi firmelor româneşti.
Liderii coaliţiei de guvernare urmează să prezinte, luni, pachetul de măsuri economice şi sociale ce urmează să fie luate în contextul valului de scumpiri din ultima perioadă.
"PSD a pregătit un plan de măsuri economice şi sociale pe care îl vom discuta şi adopta foarte repede în Coaliţie. Pachetul 'Sprijin pentru România' este un plan de 4 miliarde de euro venit în sprijinul oamenilor, comunităţilor şi firmelor româneşti. Este un plan de măsuri îndrăzneţ, care va atenua efectele crizelor multiple pe care le traversăm. Este un plan care va pune România în mişcare. Şi spun asta pentru că multe dintre măsuri sunt orientate atât către protecţia pensionarilor, familiilor cu copii şi salariaţilor cu venituri mici, cât şi către revitalizarea investiţiilor şi susţinerea economiei", a spus Ciolacu la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România de la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că toţi primarii îşi doresc dezvoltare şi prosperitate, dar pentru asta au nevoie şi de instrumentele necesare, iar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă o şansă uriaşă pentru a fi atins acest obiectiv.
În ce stadiu sunt proiectele din PNRR-ul României. Nicolae Ciucă a prezentat situația la zi
Printre măsurile propuse se numără acordarea de vouchere de 50 de euro, la două luni, pentru persoanele şi familiile cu venituri mici pentru cumpărarea de alimente de bază, majorarea valorii bonurilor de masă, majorarea normei de hrană pentru pacienţii din spitale şi pentru copiii din orfelinate.
Totodată, cei 156.000 de elevi cu burse sociale ar urma să primească vouchere de 30 de euro, lunar, până la finalul anului, cu excepţia lunilor iulie şi august, pentru alimente, rechizite şi haine. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.