Pentru realizarea proiectului, compania Solar Foods a beneficiat de investiții în valoare de 1,1 milioane de dolari. Tehnologia elaborată în acest scop constă dintr-un proces de obținere a oxigenului cu ajutorul electrolizei apei. El devine hrană pentru microbi utili, care sunt supuși unei prelucrări termice și, astfel, se obține un amestec comestibil.
Autorii proiectului susțin că produsul lor este nu mai puțin hrănitor decât fructele de mare sau soia. Ca aspect, el va aminti de laptele praf. Va putea fi folosit ca atare sau ca adaos alimentar.
În opinia producătorului, o astfel de producție poate fi lansată pracic în orice loc unde exsită energie regenerabilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.