"În privinţa pensiilor, declaraţia a fost '2 sau 3 scenarii'. Nu am vrut să vă dau exact scenariul cu care venim. Dar scenariile întotdeauna arată şi riscurile aferente fiecărui scenariu, pentru că trebuie să ştim - şi în spaţiul public au fost vehiculate foarte multe scenarii în ceea ce priveşte creşterea economică din România, deficitul bugetar. Suntem atenţionaţi de agenţiile de rating, de banca centrală, de tot felul de instituţii internaţionale, de Comisia Europeană. Toate au venit cu diferite scenarii - şi sunt unele unde suntem toţi de acord - că economia va avea anul ăsta o scădere, dar va avea o revenire la fel de puternică. Deci va fi o revenire în V. Aici toată lumea este de acord. În acelaşi timp, suntem atenţionaţi că o creştere bruscă a cheltuielilor - şi nu este vorba doar de pensii, ci este vorba în general de creştere bruscă a cheltuielilor, dar include creşterea pensiilor - ar dezechilibra puternic şi cu implicaţii pe termen lung finanţele României şi noi suntem foarte atenţi", a arătat ministrul.
Cîţu a spus din nou că se va face o reevaluare a cheltuielilor bugetare la jumătatea anului şi apoi se va lua decizia optimă "pentru acest moment prin care trecem astăzi, acest moment al istoriei în care avem de administrat o criză dublă - una de sănătate şi una economică".
Citește și Ministrul Muncii, despre pensii: Cum trebuie să se întâmple într-o lume normală
"Preşedintele a ieşit acum câteva săptămâni şi a spus ceva foarte corect şi acest lucru îl facem: reevaluarea cheltuielilor bugetare. Vom face acest lucru la jumătatea anului, când vom avea o imagine corectă asupra modului în care am administrat prima parte a anului, asupra execuţiei bugetare, când foarte multe dintre măsurile pe care le-am luat ar fi avut un impact în economie o lună-două. Şi atunci vom lua decizia, vă spun eu, decizia optimă pentru acest moment prin care trecem astăzi, acest moment al istoriei în care avem de administrat o criză dublă: una de sănătate şi una economică. Vom lua cea mai bună decizie pentru cetăţeni, dar şi pentru finanţele publice. Aici nu este vorba doar despre pensii, este vorba despre toate cheltuielile. Trebuie să fim atenţi pentru că este foarte uşor să promiţi pe hârtie (...)", a adăugat şeful de la Finanţe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.