În aceste condiții, veniturile rămân, deocamdată, la nivelului anului 2015, când valoarea alocației a fost stabilită la 84 de lei. Urmând cursul firesc, propunerea legislativă va fi supusă votului în Camera Deputaților.
Inițiativa de completare a alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii prevede ca alocația să se majoreze anual cu 100% din rata medie anuală a inflației.
În expunerea de motive se precizează că ,,în anul 2015, alocația pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe lună per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio forma pentru a ajuta în vreun fel valoarea alocației, indiferent de evoluția prețurilor și a inflației. Se poate remarcă ușor ca ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii și tinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflației, care a atins și cifra de 5,2% în anul 2018. Creșterea continuă a prețurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor. În același timp, Romania înregistrează anual o creștere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii și tinerii”, au subliniat autorii proiectului de act normativ, scrie Antena1.
Citește și Pensii pentru mamele casnice cu cel puţin patru copii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.