Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13:00 la președinția Republicii Moldova iar la ora 15:00, șeful statului va susține un briefing de presă.
Aseară a avut loc un atac la sediul MGB-ului de la Tiraspol. Așa-zisul departament de Interne a anunțat că este vorba despre un atac cu lansatoare de grenade, iar victime nu sunt.
Serviciul de securitate ucrainean a calificat incidentul drept „provocare pusă la cale de FSB”.
Noi provocări în Tiraspol. Rusia acuză România că a trimis trupe în Ucraina
Cele mai puternice două turnuri ale centrului de radio din Transnistria, care transmiteau radioul rusesc, au fost doborâte de un bombardament din această dimineață.
Agențiile de propagandă ale regimului lui Vladimir Putin au publicat mai multe fotografii cu "turnurile de comunicații care au explodat la Mayak, la nord de Tiraspol", în regiunea transnistreană a Moldovei, controlată de regimul din Transnistria.
Nu se știe precis dacă antenele respective mai erau funcționale sau nu și nici dacă nu cumva rușii ar sta în spatele distrugerii acestui dispozitiv.
Luni, mai multe explozii au avut loc la sediul Ministerului Securităţii Publice de la Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria susţinută de Rusia, după un atac cu lansatoare de grenade care nu s-a soldat cu răniţi, a anunţat poliţia transnistreană, informează AFP.
"Ferestrele etajelor superioare au fost sparte. O coloană de fum iese din birouri. Teritoriul adiacent este încercuit de poliţişti", a declarat poliţia transnistreană într-un comunicat.
Potrivit primelor informaţii, clădirea a fost vizată de tiruri de lansatoare de grenade portative, precizează comunicatul. "Nimeni nu a fost rănit", subliniază acesta.
Exploziile au avut loc luni în jurul orelor 15:00 GMT, potrivit unor martori citaţi de mass-media locale.
În fotografii publicate pe reţele sociale de către martori se poate vedea uşa de la intrare în clădire distrusă şi ferestrele imobilului vecin sparte.
Pompieri şi poliţişti au fost desfăşuraţi la faţa locului, iar traficul rutier din centrul oraşului a fost blocat de poliţie.
Lunea a fost declarată zi de sărbătoare în Transnistria, cu ocazia Paştelui ortodox.
Învecinându-se cu Ucraina, Transnistria şi-a proclamat independenţa faţă de Republica Moldova după un scurt război civil care a urmat prăbuşirii Uniunii Sovietice. Regiunea separatistă are propria monedă şi propriile forţe de securitate.
Acest teritoriu, care numără circa 500.000 de locuitori, este însă puternic dependent de Rusia, care îi furnizează gratuit gaz şi a desfăşurat acolo 1.500 de militari.
Transnistria nu este recunoscută ca stat independent de comunitatea internaţională, inclusiv de Moscova, care o consideră însă un cap de pod situat nu departe de frontierele Uniunii Europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.