Conform propunerii, alături de executorii fiscali, care sunt organizați în compartimente de specialitate și au atribuția de a executa creanțele bugetare, ar deveni competenți și executorii judecătorești, specialiști în executarea silită, conform Legii nr. 188/2000.
Această modificare ar permite o diversificare a resurselor și a abordărilor în procesul de recuperare a creanțelor bugetare, oferind mai multe căi și instrumente pentru colectarea eficientă a acestora. Prin implicarea executorilor judecătorești, se poate asigura o gestionare mai rapidă și mai riguroasă a situațiilor în care debitorii nu își onorează obligațiile către bugetul de stat.
Propunerea vine ca răspuns la nevoia de a optimiza și de a eficientiza procesele de colectare a creanțelor bugetare, contribuind astfel la îmbunătățirea situației financiare a bugetului de stat și la creșterea gradului de respectare a obligațiilor fiscale. Prin această inițiativă, autoritățile vizează consolidarea disciplinei financiare și consolidarea sistemului fiscal în ansamblu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.