În urma mai multor accidente în care cel ce trebuia să controleze mașina a adormit la volan, producătorul american Waymo a decis că mașinile cu un singur loc reprezintă un pericol pentru trafic și pentru cel care le conduce, mai ales pe distanțe mari, și a optat pentru varianta cu două locuri.
Ultimul incident s-a petrecut în iunie, când conducătorul unei dubițe aparținând unei firme de transport a întârziat să răspundă semnalelor de avertizare repetate ale mașinii. Omul a adormit și a decuplat, fără să vrea, softul care conducea mașina, atingând din greșeală cu piciorul pedala de accelerație.
Spre deosebire de Tesla și General Motors, care au început să producă mașini dotate cu anumite echipamente care să îl asiste pe șofer, producătorul american Waymo a ales să ofere mașinilor sale o autonomie cât mai mare posibilă, pentru a putea “să se conducă singure” și să depindă cât mai puțin de intervenția omului.
Waymo a trecut la producerea de mașini cu un singur loc pentru șofer, din categoria auto-utilitarelor, cu care să doteze diverse companii de transport. Producătorul american intenționează chiar să lanseze, în cursul acestui an, mașini care să nu depindă de un șofer uman.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.