”Conform datelor de care dispunem în prezent, pentru dobândirea unei imunități colective este nevoie de câțiva ani, ceea ce ar putea înseamna că sistemele de sănătate vor fi suprasolicitate de pacienții care vor avea nevoie de terapie intensivă”, afirmă, în comunicatul lor, președinții societăților Max Planck și Fraunhofer, alături de cei ai asociației Leibniz a institutelor de cercetare și ai organizației Helmholtz.
”Modelele noastre matematice au artătat că și în cazul celor mai optimiste evaluări va fi nevoie de ani pentru obținerea imunității colective, un proces marcat de multe decese. Mai mult, nu se cunoaște numărul persoanelor asimptomatice, neînregistrate, nu se știe cât timp sunt ei protejați și nu au fost studiate consecințele pe termen lung a infectării lor”, au explicat oamenii de știință germani.
De aceea, ”măsurile de restricție menite să stopeze răspândirea virusului constituie, deocamdată, unica strategie, cea mai logică și rațională, de prevenire a apariției de noi cazuri și de încetinire a ritmului de expansiune a SAES-CoV-2”, au insistat experții.
Citește și Goana după vaccin. Spionii au intrat și ei în joc
Bazându-se pe analiza matematică a datelor, specialiștii germani propun următorul pachet de măsuri: monitorizarea strictă a contactelor celor infectați, testarea lor periodică și impunerea regimului de carantină în zonele cu risc ridicat de contaminare.
Nu în ultimul rând, un rol major în eforturile de ținere sub control a bolii îl joacă informațiile medicale legate de noul coronavirus și noile proiecte din domeniul farmaceuticii. Prin urmare, ”strategia propusă de noi trebuie permanent revizuită, cu includerea noilor date, cu adaptarea din mers la ultimele schimbări, în funcție de tratamentele sau vaccinurile care vor fi găsite”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.