În noiembrie 2020, Piatra Neamț, doar 10 persoane au murit după ce un incendiu de la secția ATI cu pacienți intubați. Nu au murit toți cei aflați la ATI, pentru că acolo a intervenit medicul-erou, Cătălin Denciu, acesta suferind arsuri foarte grave după ce a intrat în foc pentru a salva pacienții.
Două luni mai târziu, o altă tragedie a spitalului a zguduit țara: la sfârșitul lunii ianuarie, un incendiu a izbucnit într-o secție COVID-19 din spitalul Matei Balș din București , ucigând 12 persoane.
Apoi, în octombrie 2021, în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța și-au pierdut viața, pe loc, șapte pacienți. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la spitalul din Constanța şi-au pierdut viaţa.
Ultimul episod din seria tragică de incendii în spitale s-a consumat pe 11 noiembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti. Doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani au decedat, iar o infirmieră a suferit arsuri, aceasta fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală.
În afară de evenimentele prezentate mai sus, au izbucnit cel puțin alte trei incendii la unități medicale din țară, într-un caz soldându-se cu decesul unui pacient la un spital de psihiatrie.
Estul Europei, India sau Irak
Spitalele statelor din Uniunea Europeană par să fie ocolite de incendii mortale. Dar nu-i nimic, ne putem compara cu alte state, precum Macedonia de Nord, Ucraina, sau India.
Cu tragedii parcă trase la indigo, spitalele din statele estul Europei par că suferă de aceeași problemă.
Citește mai mult pe Radio DCnews.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.