Este vorba despre fierul care se oxidează pe Lună, un lucru neașteptat în condițiile în care se știe că acolo nu există oxigen, conform NASA.
Oxizii de fier, hematita, o formă de fier oxidat, a fost descoperit la altitudini înalte de pe Lună, spun cercetătorii de la Universitatea din Hawaii.
Fierul este extrem de reactiv la oxigen formând rugina roșie care ne este foarte familiară, dar, cum spuneam, pe Lună nu există oxigen, teoretic.
Asteroidul din aur pe care NASA vrea să pună mâna i-ar face în miliardari pe toți pământenii
Datele analizate au fost cele culese de misiunea indiană Chandrayaan-1 care a orbitat în jurul Lunii și a recoltat probe de sol de la polul sud al satelitului.
Probele prelevate de misiunile Apollo, niciuna nu a prezentat probe de fier. Astfel că descoperirea de acum a fost una extrem de surprinzătoare, a explicat autorul lucrării științifice, profesorul Shuai Li.
Ipoteza lansată este că apariția hematitei se datorează oxigenului din jurul Pământului care a fost suflat permanent către lună de vânturile solare atunci când Luna se află în coada magnetică a planetei noastre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.