Lipsa de reacţie e mediului de afaceri este explicată prin faptul că nu există timp de pierdut, trebuie găsite soluţii de cotracarare a unei astfel de decizii. Potrivit spuselor sale, întrebarea este dacă, în condițiile în care ai pierdut deja 2 milioane de euro și mai poți pierde alte 8 milioane, trebuie sau nu să închizi proiecte. Încă nu se știe dacă economia României se va prăbuși precum în 2008 sau va reuși o aterizare mai lină.
"În aceste condiții, se discută dacă se continuă sau se stopează totul. Ba chiar despre ruperea contractelor, cu o analiză a clauzelor penalizatoare", a precizat Lucian Isar
Acesta susţine că, efectele pe piața imobiliară se fac deja simțite. Nu se mai fac tranzacții, prețurile încep să scadă. Iar asta se întâmplă pentru că, deși impactul asupra economiei a unor decizii precum limitarea creditării anunțată de BNRar treb ui să se resimtă după intrarea în vigoare, el este deja prezent.
Şi asta pentru că, măsura a fost anunțată de viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea, în urmă cu câteva luni. Iar primul sector care este afectată, în astfel de situații este sectorul imobiliar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.