Publicitate
Acesta a explicat că de la 1 ianuarie 2024 ar fi trebuit să atragă fonduri de peste un milion de euro însă s-a reușit deja să se depășească această sumă cu proiectele deja implementate.
Lucian Georgescu a vorbit și despre o invenție a Universității și anume despre campusul mobil, o idee care a încântat foarte mut Comisia Europeană. Este vorba despre o navă care se deplasează pe Dunăre și care poposește în toate orașele unde există universități.
Pe navă există sală de curs, sală de seminar și laboratoare unde studenții pot urma cursurile. Practic este vorba de o școală care se duce ea după studenți, a punctat rectorul universității.
Nava are 10 locuri permanente de cercetare, echipajul este format din șase oameni, iar pe navă este loc pentru 60 de oameni, în cazul în care se organizează deplasări până la Budapesta sau Viena.
Lucian Georgescu a mai spus că tot ceea ce se va întâmpla pe această navă, care este practic una de cercetare, va fi filmat după modelul documentarelor lui Jacques Yves Cousteau. Filmările vor fi puse, în primul rând, la dispoziția cercetătorilor dar și a publicului larg, a mai spus rectorul Universității Dunărea de Jos, Lucian Georgescu.
Programul debutează din luna septembrie a anului curent iar cercetarea nu se va rezuma doar la Dunăre ci se dorește să se ajungă și pe Rin cât și afluenții din România ai Dunării.
Nava a fost botezată REXDAN și este un sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.