"Eu discut zilnic cu cei de la CFR Infrastructură, respectiv CNAIR. Am discutat şi în această seară. Sunt bani, sunt utilaje. M-au asigurat că sunt bani, sunt utilaje, sunt stocuri, să nu ne ia iarna prin surprindere în luna decembrie. Deşi iarna nu-i ca vara, ar trebui să fim foarte atenţi. Într-un singur judeţ, într-o singură sucursală, nu avem contract încheiat cu o firmă de deszăpezire, dar vom face noi aceste activităţi în judeţul Botoşani", a spus Lucian Bode, la B1TV.
La finele lunii octombrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţa că stocurile de materiale antiderapante conţineau la acea dată 185.079 tone sare, 24.613 tone nisip, 1.306 tone clorură de calciu şi 714 produs ecologic,
"În colaborare cu IGPR - Direcţia Rutieră, CNAIR SA a încheiat un program comun de măsuri la nivel central şi cu Serviciile de Poliţiei Rutieră la nivelul fiecărui judeţ. La nivelul fiecărei Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri sunt stabilite Comandamente Regionale de coordonare a activităţii de iarnă. În administrarea CNAIR S.A. se află 309 baze de deszăpezire şi 120 puncte de sprijin", se menţiona într-un comunicat transmis pe 31 octombrie.
Va fi o iarnă cumplită? Șefa de la ANM pune lucrurile la punct
Potrivit sursei citate, pentru intervenţia pe timpul iernii CNAIR va asigura un efectiv de 3.927 autoutilaje, respectiv 711 autoutilaje de deszăpezire proprii, din care 7 şenilate şi 100 autofreze Fresia, 2.524 autoutilaje închiriate şi 692 autoutilaje închiriate la cerere.
De asemenea, pentru această iarnă CNAIR a încheiat cu SC Salrom SA un contract de furnizare de sare pentru cantitatea de 475.700 tone.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.