"Pentru autostrada Unirii Târgu Mureș- Iași, Guvernul Orban, prin proiectuld e buget a alocat întreaga sumă necesară revizuirii studiului de fezabilitate, pe tronsonul Târgu Mureș-Târgu Neamț, 200 de km. Pe tronsonul Târgu Neamț-Iași, mâine acel parteneriat public privat va fi anulat. Se predă și acest obiectiv către Ministerul Transporturilor, Ministerul Transporturilor va veni cu soluția, care este una cât se poate de clară, finanașarea din fonduri europene a revizuirii studiului de fezabilitate", a declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode, luni, în Parlament.
Lucian Bode a precizat că documentația cap-coadă pentru Autostrada Unirii va fi gata în 2021 și că în acest moment nu sunt cunoscute costurile acestui obiectiv de infrastructură.
Care sunt priorităție Guvernului în infrastructura rutieră
"Vom avea așadar, anul viitor, o documentație cap-coadă, studiul de fezabilitate revizuit de la Târgu Mureș până la Iași și în acel moment putem discuta despre variante de finanțare. Este falsă ideea că nu avem finanțare că nu avem fonduri europene, dar noi în acest moment nu știm cât costă acest obiectiv. Când vom ști exact cât costă acest obiectiv atunci putem discuta cu partenerii noștrii din Comisia Europeană, putem să discutăm cu instituțiile financiare internaționale să ne finanțeze acest obiectiv", a completat Bode.
Guvernul discută, în ședința de marți, o ordonanță de urgență prin care președinții de consilii județene să fie numiți de instituție, nu prin votul cetățenilor, așa cum prevede legea în vigoare, au declarat surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.