Legătura româncei cu jaful din Olanda
Femeia, care trăiește în Olanda de cinci ani și lucrează la un hotel local, a confirmat că polițiștii i-au percheziționat apartamentul în cursul nopții, acțiune care a durat între ora 22:00 și 5:00 dimineața. Deși a fost informată că nu este suspectă, i s-a explicat că ancheta impune această măsură, conform publicației olandeze Telegraaf.
Autoritățile olandeze au confirmat că percheziția a fost autorizată de un judecător de instrucție, în contextul anchetei privind furtul celebrului coif de aur de la Coțofenești și al brățărilor dacice.
Confiscări și testare ADN
În timpul percheziției, polițiștii au ridicat două autoturisme, telefoane mobile și chiar obiecte personale. Românca a fost șocată să constate că lenjeria de pat și covoarele din apartamentul său au fost luate pentru analiză.
"Nu mai avem mașini, nu mai avem telefoane. Nici măcar lenjeria de pat nu mai este. Nu știu ce căutau. Poliția mi-a spus că vor face teste ADN pe obiectele confiscate", a explicat femeia.
Locuința româncei se află chiar lângă adresa unde au fost arestați Chesley Wendersteyt și prietena sa, doi dintre cei trei suspecți olandezi deja reținuți de autorități. Poliția mai caută un al patrulea suspect, un bărbat surprins de camerele de supraveghere într-un magazin de bricolaj din Assen.
Autoritățile olandeze continuă ancheta
Românca afirmă că nu are nicio legătură cu furtul aurului dacic și că intenționează să depună o plângere împotriva acțiunii poliției. De asemenea, vrea să ceară sprijinul Ambasadei României în Olanda.
Anchetatorii olandezi sunt însă convinși că furtul a fost comandat de cineva cu influență, iar ancheta se desfășoară pe mai multe piste. Procurorul care se ocupă de caz a declarat că se caută o persoană care ar fi orchestrat jaful, iar poliția încă nu a recuperat artefactele de aur dispărute.
Între timp, un om de afaceri olandez stabilit în București, Alex van Breemen, a anunțat o recompensă de 100.000 de euro pentru informații care pot duce la recuperarea coifului de aur de la Coțofenești.
Autoritățile olandeze continuă investigația, iar cercetările ADN pe obiectele confiscate ar putea aduce noi dovezi în acest caz care a șocat lumea muzeală internațională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.