Ionuţ-Valeriu Andrei este noul director general al Companiei Naţionale "Loteria Română" S.A., începând din data de 7 iulie 2022, potrivit unui comunicat remis, joi, Agerpres. El a fost numit în această funcţie în şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 6 iulie 2022.
Ionuţ-Valeriu Andrei a fost, în perioada august 2017 - noiembrie 2019, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale unde s-a ocupat în special de coordonarea proiectelor de digitalizare, cât şi în mediul privat, ca project manager. A absolvit Facultatea de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii Bucureşti şi Programul postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională Securitate şi Bună Guvernare în domeniul Ştiinţelor Militare, Informaţii şi Ordine Publică din cadrul Colegiului Naţional de Apărare.
"Mă onorează faptul că mi s-a încredinţat mandatul de director general al Loteriei Române, o instituţie a statului cu o importantă tradiţie şi o istorie pe măsură, unul dintre cele mai cunoscute şi de succes branduri româneşti. Îmi plac provocările profesionale şi îmi doresc să contribui la dezvoltarea companiei şi să venim cu noutăţi care să răspundă aşteptărilor jucătorilor", a declarat Ionuţ-Valeriu Andrei, director general C.N. "Loteria Română" S.A.
Vezi şi: Impozit loto. Câţi bani îţi ia statul dacă câştigi la Loto 6 din 49, Noroc, Joker
Impozitarea premiilor și câștigurilor obținute la jocurile de noroc de persoanele fizice rezidente și nerezidente este reglementată de Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, care prevede următoarele:
Veniturile sub formă de premii se impun, prin reținerea la sursă:
– in cazul persoanelor fizice rezidente – cu o cota de 10% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu obtinut de persoanele fizice rezidente, venitul net reprezentand diferenta dintre venitul brut din premii si venitul neimpozabil. Nu sunt impozabile premiile sub valoarea sumei neimpozabile stabilite în sumă de 600 lei, inclusiv, realizate de persoanele fizice rezidente pentru fiecare premiu.
– in cazul persoanelor fizice nerezidente – cu o cota de 16% aplicata asupra intregului venit din premii.
Nu sunt impozabile veniturile obtinte ca urmare a participarii la jocurile de noroc tip loz sub valoarea sumei neimpozabie de 66.750 lei inclusiv, realizate de persoanele fizice rezidente si nerezidente pentru fiecare venit brut primit. Verificarea încadrării în plafonul neimpozabil se efectuează la fiecare plată, indiferent de tipul de joc din care a fost obținut venitul respectiv.
În cazul în care venitul brut primit la fiecare plată depășește plafonul neimpozabil de 66.750 lei, inclusiv, impozitarea se efectuează distinct față de veniturile obținute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.
Obligatia calcularii, retinerii si platii impozitului revine CNLR-SA. Impozitul calculat și reținut în momentul plății este impozit final. Impozitul pe venit astfel calculat și reținut se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.