Experții americani în sănătate publică au avertizat împotriva servirii mesei în interior iar acum, un nou studiu al CDC constată că, în zonele în care statele au permis deschiderea restaurantelor la interior, cazurile și ratele de deces s-au accelerat, în timp ce acolo unde statele au solicitat utilizarea măștii, cazurile și ratele de deces au încetinit.
Raportul CDC spune că ”deoarece virusul este transmis în principal prin inhalarea picăturilor de la persoanele infectate, utilizarea universală a măștilor poate contribui la reducerea transmiterii”. În acest scop, răspândirea acestor picături face ca luarea mesei în interior să fie deosebit de riscante.
Citește și: Alte RESTRICȚII? Vlad Voiculescu: Lucrurile încep să devină îngrijorătoare
”Explozia cazurilor de COVID-19 și ratele crecute a deceselor au fost semnificativ asociate cu mesele la restaurant, după ce statul a permis acest lucru”, spune raportul.
Dr. Anthony Fauci, consilierul șef medical al președintelui și directorul Institutului Național de Alergologie și Boli Infecțioase, a avertizat împotriva consumului de mâncare sau băuturi în interior.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.