"În lumina evenimentelor recente, am decis să oprim aplicaţia TikTok în Hong Kong", a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP, precizând că oprirea completă va dura câteva zile.
Facebook, Google şi Twitter au confirmat luni că nu mai răspund la solicitările de informaţii despre utilizatorii lor din partea guvernului şi autorităţilor din Hong Kong, din respect pentru libertatea de exprimare.
Coronavirus în Coreea de Sud. O nouă MUTAȚIE îi sperie pe medici
Cele patru platforme globale au declarat că echipele lor examinează îndeaproape noua lege extrem de controversată.
Hong Kong, fostă colonie britanică retrocedată Chinei în 1997 cu condiţia păstrării anumitor libertăţi, se bucură de acces nelimitat la internet spre deosebire de China continentală, unde aceste trei servicii sunt, de exemplu, blocate.
Săptămâna trecută însă, parlamentul chinez a adoptat o lege privind securitatea naţională în Hong Kong, deschizând calea către schimbări radicale şi către o posibilă turnură autoritară.
TikTok, proprietatea grupului chinez ByteDance, populară în rândul celor celor mai tineri utilizatori, avea 800 de milioane de utilizatori în luna ianuarie la nivel mondial (conform DataReportal).
Platforma a trebuit adesea să se apere în faţa acuzaţiilor privind legăturile sale cu China, unde compania sa mamă deţine o aplicaţie similară, sub un alt nume.
Ea a negat întotdeauna partajarea de date cu autorităţile chineze şi dă asigurări că nu are nicio intenţie de a accepta astfel de cereri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.