Rapa Nui, populația care colonizase insula, se pare că încă nu dispăruse în momentul la care au sosit europenii, respectiv în anul 1722. Acest lucru a fost relevat de un nou studiu efectuat de o echipă de cercetători antropologi americani, scrie Science & Vie.
Analizând statuile Moai cât și ahu-urile acestora (platformele pe care au fost ridicate), cercetătorii au estimat data la care acestea au fost construite. Grație datării cu carbon 14 acum știm că aceste statui au fost produse între secolele 14 și 18 sau chiar 19, cu o perioadă mai intensă între anii 1350 și 1450.
Statuile de piatră din Insula Paștelui. Misterul a fost descifrat
Teoria unei populații dispărute din pricina unui dezastru social și nautral din jurul anului 1600, a fost respinsă după aflarea noilor date.
Olandezii și spaniolii care au sosit pe insulă cu un secol mai tîrziu, au descris indivizii prezenți pe insulă cât și tradițiile acestora. La ora actuală, populația Rapa Nui constituie 60% din totalul locuitorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.